Over mijzelf.

Mijn naam is Johannes Winius.

Ik ben geboren op 26 oktober 1961 te Groningen.

Ik woon vanaf 1971 in Hoogezand.

Mijn beroep is magazijnbeheerder. Ik werk Noordgastransport.


Mijn hobby's zijn:

Spoorwegen in het echt; ik bezoek vaak diverse musea in Nederland, maar ook in het buitenland. Ik ga ook op diverse plekken foto's van de spoorwegen maken, dit zijn niet alleen foto's van locomotieven maar ook van rijtuigen, wagons en andere spoorse dingen.

Smalspoor; of beter gezegd: Industrieel Smalspoor. Ik ben jaren donateur geweest van het Industrieel Smalspoor Museum te Erica. Hierdoor is mijn liefde ontstaan voor deze interessante manier van railtransport. Ik bezoek vaak die plekken waar nog met Industrieel Smalspoor gewerkt wordt. Verder ga ik geregeld alleen, of met het Museum op bezoek bij musea en andere instellingen die met industrieel Smalspoor te maken hebben.

Voor deze hobby heb ik ook en aparte website: www.veldspoor.nl

Hier ben ik te zien tijdens een loc parade in augustus 1999 in het Industrieel Smalspoor Museum.
Hier rij ik met loc 18 (Jung type ZL - 114, nr.11531, gebouwd in 1953, 24 pk) met daarachter de zuster loc nr.17 (Jung type ZL - 114, nr.11532, gebouwd in 1953, 24 pk)

Militair; al jaren interesseer ik me voor alles wat met het leger te maken heeft zoals wapens, tanks en fortificaties. Ik bezoek ook regelmatig shows, musea en andere bezienswaardigheden. Sinds kort heb ik ook speciaal een website waar ik foto's e.d hiervan op plaats: www.kazematten.info

Spoor I; of beter modelbouw in de schaal 1:32, door mijn interesse in Industrieel Smalspoor ben ik eens gaan proberen om ook op dit gebied eens wat te gaan doen.
Op basis van enige modelfiguurtjes, en een oude HO-locomotief, ben ik begonnen een Smalspoorlocje te bouwen. Verder heb ik wat wagentjes gebouwd. Toen ik daarna wat onderdelen nodig had kwam ik, tot mijn schrik, er achter dat ik figuurtjes van Märklin had gebruikt die op schaal 1:32 zijn gemaakt.
Spoor I is een redelijk ongebruikelijke schaal waarin niet veel dingen te koop zijn. Dit heeft als "voordeel" dat je veel zelf moet gaan maken.

Spoor N; een paar jaar geleden ben ik met Amerikaanse modelspoor begonnen in spoor N (1:160). Ik ben in de tussentijd ook lid van de PH&LF die aan de hand van de Ntrak normen modules bouwen, zie hiervoor ook de USA Trains pagina's.

1:50; sinds een paar jaar verzamel ik (weer) vrachtwagen en auto's in de schaal 1:50/43.

Fotograferen; het is wel duidelijk te zien dat dit ook een hobby van mij is, meestal maak ik foto's van treinen, en wat daar bij hoort. Deze foto's gebruik ik dan weer om op mijn website te zetten, wat dan ook een hobby van mij is.

Muziek; de volgende bands vind ik steengoed: Metallica en Rammstein en de laatste tijd luister ik veel naar Tiësto en Armin van Buuren. Maar de beste van alles vindt ik nog steeds Pé Daalemmer en Rooie Rinus.

Boeken; ik ben een fan van de Baantjer boeken reeks (de Cock met cee-oo-cee-kaa), waarvan ik alle delen in mijn bezit heb. Ik heb de gehele serie op de televisie gezien. Verder lees ik graag de boeken van Toon Kortooms (de bekenste is wel Beekman en Beekman) en de boeken van Giovannino Guareschi, deze gaan over de priester Don Camillo. Verder lees ik graag de boeken van Harry Potter en bekijk alle films van hem. De Lord off the Rings films behoren ook tot één van mijn favorieten.

En verder; verzamel ik de gekste dingen, dingen die ik leuk vindt of dingen die ik op één van mijn reisjes zie/tegen kom en mee neem. Zie ook hiervoor mijn pagina Verzameling.