5 t/m 9 oktober, vakantie

Begin dit jaar heb ik een fiets gekocht, een Batavus weekend, hierbij kreeg je dan een voucher waarmee je een midweek kon boeken bij centerparcs. Na lang puzzelen heb ik de Bungalowpark De Kempervennen, vlakbij Eindhoven, gekozen. De keuze werd bepaald doordat daar in de buurt een paar dingen zijn die ik graag eens wou bezoeken, maar de te ver weg zijn om "zo maar" eens heen te rijden.

Hieronder een verslag van mijn vakantie:

Maandag 5 oktober

Om 10 uur ben ik richting De Kempervennen in Westerhoven vertrokken, een rit van zo'n 300 kilometer. Het was een rit met veel regen en een verkeerchaos rondom Eindhoven. Gelukkig kwam ik heel aan in de Kempervennen, dit tegen 14.30 uur. Nadat ik mijn sleutel kreeg ben ik naar het huisje gegaan. Hier wat foto's van het park en het huisje. Tijdens enkele wandeltochtjes op het park zag ik redelijk veel paddestoelen, een teken van dat het al herfst is.

Dinsdag 6 oktober

Mijn eerste doel die dag was het DAF museum in Eindhoven. Het was altijd al een wens om hier eens heen te gaan, je ziet hier hoe de werkplaats waar het allemaal begon er uit ziet. Er zijn diverse vrachtwagens en auto's te zien. Hier wat foto's

Na mijn bezoek aan de DAF museum ben ik naar de plaatsje Griendtsveen gegaan. Hier is de familie van der Griendt ooit eens begonnen met turfwinning voordat ze naar Erica zijn gegaan. Hier wat foto's

s'Avond nog even naar Utrecht geweest, naar een van de knutselavonden van de PH&LF. Hier twee foto's
Een vermoeiende dagje met veel dingen.

Woensdag 7 oktober

s'Morgens vroeg in de auto gestapt en naar het zuiden van Limburg gereden. Deze keer was het doel de ZLSM. In Simpelveld aangekomen direct wat foto's gemaakt, hier zag ik ook twee Veldspoorlocomotieven staan.

Toen met de stoomtrein vertrokken. Na een schitterende rit door het mooie Limburgse landschap kwam ik aan in Valkenburg waar ik wat rondgewandeld heb. Als je daar rondloopt valt de Burcht bovenop de berg zeker op, ik heb deze dan ook bezocht. Zie de foto's die ik daar gemaakt heb.

Vlakbij de ingang naar de Burcht is de Fluweelengrot, deze heb ik ook bezocht, zeer indrukwekkend, zie de foto's. Hierna ben ik terug gelopen naar het station in Valkenburg, waarna ik met de stoomtrein van de ZLSM terug ben gereden naar Simpelveld.

Donderdag 8 oktober

Vandaag naar Rotterdam vertrokken, een bezoekje aan Railz een miniatuur wereld in HO met een Nederlandse thema. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Zie de foto's die ik daar gemaakt heb. Omdat het toch een relatief kleine baan is had ik nog wat tijd over die ik gebruikt heb om op het hoofdstation van Rotterdam rond te kijken, is er vlak bij. Zie hier voor foto's die ik daar gemaakt heb.

Vrijdag 9 oktober

De laatste dag, nadat alles opgeruimd is vertrek ik naar het hoge Noorden. Op de terugweg ga ik eerst nog even in Hasselt (vlakbij Zwolle) kijken. Terwijl ik zo naar het industrieterrein van Hasselt rij zie ik het volgende: foto's, ik weet de naam van het bedrijf niet meer.. Daarna verder gereden naar Heembeton, maar nee, dit bedrijf heet tegenwoordig Dycore. Tijdens mijn bezoek in 2002 had men hier vier diesellocomotieven in gebruik voor intern gebruik. Ik was erg benieuwd naar de huidige status. Nadat ik me daar gemeld heb werd ik rondgeleid op het terrein en vertelde men mij dat ze nog drie locjes hadden. Één van de locjes was naar een museum gegaan, één werd als plukloc gebruikt om een andere weer te herstellen. Er was dus maar één in gebruik, deze mocht ik dus ook fotograferen, hier de foto's.
Men vertelde me dat de betrouwbaarheid van de locjes niet zo goed meer was en dat ze nu aan het onderzoeken waren wat men nu wilde. Het zag er wel naar uit dat men verder wilde met door locomotieven aangedreven treintjes, maar of sit nu diesel of elctrisch moest worden wist men nog niet. Tegen diesel sprak dat door de steeds hoger worden eisen het miscchien wel eens zou kunnen worden dat de diesels niet meer de loods in mochten rijden, dus misschien toch electrische locjes...

Na dit bezoekje verder naar huis gereden waar ik Vermoeid maar zeer voldaan ben gearriveerd.

O ja, ben er niet toe gekomen om van het zwemparadijs gebruik te maken ...